ELS PÒDCASTS

DEL MUSEU DE L’EMPORDÀ

Històries de l’art no només és un cicle de cursos, sinó que també és un pòdcast que adapta i complementa el contingut de cada un. A continuació teniu la llista dels pòdcasts que podeu trobar a Spotify i a iVoox.
Amb la colaboració de Ràdio Vilafant.

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de juny de 2023. Fou impartit per Jorge Luis Marzo, doctora en Estudis Culturals, comissari d’exposicions, realitzador audiovisual i professor titular a BAU, Centre Universitari d’Art i Disseny de Barcelona; i dedicat a una història de l’artivisme.
Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded
Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de maig de 2023. Fou impartit per Lourdes Delgado, doctora en Humanitats i professora de Fotografia a Deià, Escola d’Art i Disseny; i Núria F. Rius, doctora en Història de l’art i professora d’Història i Teoria de la Fotografia a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Autònoma de Barcelona, dedicat a una història de l’artivisme.
Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de març de 2023. Fou impartit per Oriana Eliçabe, fotògrafa, agitadora cultural i membre del col·lectiu Enmedio, dedicat a una història de l’artivisme.
Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de febrer de 2023. Fou impartit per Mariona Seguranyes, Cicle dedicat a una història de l’art a l’Empordà, a càrrec de Mariona Seguranyes, historiadora de l’art, comissària d’exposicions i Doctora en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra.
El pòdcast tracta sobre l’Escola Menor de Belles Arts a Figueres, els pintors a la Figueres del segle XIX, el llegat de Rubaudonadeu, Josep Puig Pujades, el jove Salvador Dalí i Carles Fages de Climent.. Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de gener de 2023. Fou impartit per Jaume Vidal, llicenciat en Ciències de la Informació. Periodista cultural especialitzat en art contemporani i còmic i comissari. Actualment és membre de la Comissió pel Còmic, Il·lustració narrativa, Humor gràfic i Animació a Catalunya, promoguda pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El pòdcast és un diàleg entre Jaume Vidal i Carles Santamaria, periodista, guionista i tècnic editorial català, sobre com ha tractat el còmic la història en el món clàssic. Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast adapta i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de novembre. Fou impartit per David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència i la Tecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del GEHUCT (Grup d’Estudis Humanístics sobre Ciència i Tecnologia). El curs explica l’origen, evolució i actual estat de l’art digital.

El pòdcast és un diàleg entre David Casacuberta i Ferran Adell, professor de la Universitat Oberta de Catalunya i filòsof. Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded
Foto de Maya Goded

Aquest podcast adapta i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes d’octubre. Fou impartit per Victor Ramírez Tur, doctor en Història de l’Art, i blanca arias, artista-investigadora graduada en Història de l’Art. El curs rastrejà la pràctica artística d’artistes vinculades a identitats i experiències LGTBIQ, posant un èmfasi especial en l’art contemporani i en els reclams de les lluites queer de les darreres dècades.
El pòdcast és també un diàleg entre Víctor Ramírez Tur i blanca arias. Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest pòdcast adapta i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de setembre. Fou impartit per Marta Dahó, comissària d’exposicions, docent i doctora en Història de l’art per la Universitat de Barcelona. En el curs es va tractar la presència del paisatge en el mitjà fotogràfic, categoria complexa i múltiple.
El pòdcast és també un diàleg entre Marta Dahó i l’artista Lara Amat. Disponible a:

    

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest podcast adapta i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de juny. Fou impartit per Pere Parramon, doctor en Història de l’art i màster en Comunicació i crítica d’art per la Universitat de Girona. En el curs es va adreçar a conèixer els principals referents en l’estudi tant del fantàstic en general com, més específicament, de l’art fantàstic. Una presa de contacte d’obres i artistes del fantàstic, revisió del cànon i la seva contemporaneïtat. Disponible a:

   

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest podcast adapta i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes d’abril. Fou impartit per Gabriela Berti, doctora en Filosofia, màster en Teoria i estètica de l’art contemporani per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l’art urbà. En el curs es va tractar què és l’art urbà, els punts de contacte i diferències amb l’art de l’espai públic, el seu context en les estètiques contemporànies, així com les particularitats del grafiti i les noves tendències en les arts urbanes (exposicions, NFT…).
A més de la intervenció de Gabriela Berti, en el pòdcast també hi participa l’artista urbà Metro, vinculat en els inicis del moviment d’art urbà a la ciutat de Girona. Disponible a:

   

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest podcast amplia i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes d’abril, tot parlant de quina ha estat la direcció d’aquesta disciplina des els inicis revulsius de les avantguardes fins esdevenir el principi com a concepte i procés de la pràctica de l’art actual. Disponible a:

   

Informació del curs

Foto de Maya Goded

Aquest podcast és una conversa entre M. Lluïsa Faxedas, doctora en Història de l’art i professora de la Universitat de Girona, i Saray Espinosa, historiadora de l’art i doctoranda vinculada amb la càtedra d’Art i Cultura Contemporània de la Universitat de Girona. La conversa amplia i complementa el curs que es va dur a terme durant el mes de març, tot parlant de la història de l’art feminista, des dels seus inicis a cavall de les dècades dels 60 i els 70 fins a l’actualitat, i fa especial atenció a la diversitat de materials i tècniques emprats per les artistes, així com a les seves manifestacions arreu del món.

Disponible a:         

Informació del curs

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
972 50 23 05