ACTIVITATS

MAIG

19 h
Cicle Històries de l'Art

UNA HISTÒRIA DE L’ANIME

Cicle de històries de l’art dedicat a la història de l’anime, a càrrec d’Oriol Estrada Rangil (Capitán Urías), llicenciat en psicologia i màster en estudis d’Àsia Oriental, és divulgador de la cultura japonesa especialitzat en manga i anime.

En aquest curs ens endinsarem en el món de l’anime, és a dir, l’animació japonesa, que fa anys que és un dels grans referents de l’animació a nivell mundial. Veurem quins van ser els seus orígens, els seus pioners, i també les seves limitacions inicials. Veurem com va anar evolucionant poc a poc gràcies als estudis de producció i alguns grans artistes, fins a convertir-se primer en un gran proveïdor de dibuixos animats de baix cost, per acabar essent l’origen d’alguns dels grans èxits mundials de l’animació. De Tezuka a Miyazaki, passant per estudis com Sunrise, Gainax, o directors como Kon Satoshi i Otomo Katsuhiro.

Sessió 1: dimarts 7 de maig
Els orígens de l’anime
En aquesta sessió explorarem breument com arriba el cinema al Japó i quines van ser les primeres animacions que van sorgir del país. També explorarem tota l’animació que es va produir durant els anys 30 amb un clar missatge propagandístic en suport als conflictes en els que estava immers el Japó.

Sessió 2: dimarts 14 de maig
L’animació limitada
Tezuka Osamu, el Déu del Manga, també va ser el gran responsable de que l’animació arribés a la televisió japonesa, però per fer-ho va haver de renunciar a algunes coses. Veurem quins van ser els primers passos de la indústria de l’anime moderna.

Sessió 3: dimarts 21 de maig
L’explosió de l’anime
Amb l’embranzida dels anys 70, l’animació dels 80 al Japó va tenir un enorme boom que va començar a notar-se a tot el món. Veurem com des del Capità Harlock, passant per Gundam i arribant a Bola de Drac o Ghost in The Shell, l’animació japonesa va fer els primers passos per ser el fenomen mundial que és ara.

Sessió 4: dimarts 28 de maig
La globalització de l’anime
Amb l’anime ja escampat per tot el món arriba el món de consolidar-se com una forma d’entreteniment que ja pica a la porta del “mainstream”. Parlarem de com l’anime entra al segle XXI, amb grans rècords, i com després de la pandèmia es converteix en una opció d’oci preferida per molts.

ESPAI
Auditori del Museu de l'Empordà
UNA HISTÒRIA DE L’ART A L’EMPORDÀ DES DE 1989

UNA HISTÒRIA DE L’ART A L’EMPORDÀ DES DE 1989

MARÇ

UNA HISTÒRIA DE L’ART I ELS MITES

UNA HISTÒRIA DE L’ART I ELS MITES

ABRIL

UNA HISTÒRIA DE L’ART I LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

UNA HISTÒRIA DE L’ART I LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

JUNY

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
infome@museuemporda.org      972 50 23 05