EXPOSICIÓ

22 OCT - 13 NOV
2022

Natura viva

Lloc: Museu de l'Empordà

#ExpoNaturaViva

Per al projecte de “Natura viva” el matemàtic, físic i artista Pep Vidal, pren com a punt de partida un element invisible, ple de canvis infinitesimals i, aparentment, tan present com el vent. Un element natural present a l’Empordà i que ha definit la seva història, cultura i geografia. L’artista treballa sobre diferents aspectes del vent, des del general del que passa a nivell planetari, fins al més local.

Aquesta mostra forma part de la III edició de “Nova creació artística contemporània. 10 artistes. 10 ciutats.” de Transversal. Entre el 7 d’octubre i l’11 de desembre es presentaran davant del públic 10 projectes de nova creació programats simultàniament a 10 ciutats catalanes.

Natura viva: musa i mimesi, és el projecte comissariat per Carolina Grau, guanyador del concurs de comissariat artístic III edició, convocat per Transversal Xarxa d’Activitats Culturals l’any 2021. Natura viva és l’essència i també és el concepte utilitzat per la comissària Grau, per connectar a 10 artistes i convidar-los a explorar la geografia local a partir de la recerca i coneixement del territori. Què observem, què sentim i què interpretem de les manifestacions físiques i humanes relacionades Amb la geologia, agricultura, tradicions populars i el pas del temps en els espais naturals de cada localitat participant.

“Davant el saqueig que estem infligint als recursos naturals del nostre territori, el projecte vol obrir noves finestres a la natura per a inspirar, sentir i connectar_nos amb ella” …”Vivim una dècada marcada pel repte del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible i volem posar l’atenció a les nostres interrelacions, la consciència en les espècies que habiten el nostre planeta i sobre l’evolució de la nostra empremta i el seu impacte a la biosfera”

El resultat d’aquestes observacions i el seu procés evolutiu són vàries accions temporals i de nova creació artística que reflecteixen i revelen diferents aspectes de la naturalesa i la seva saviesa: topografia, climatologia, paisatge, història, cultura, moviment i pensament. L’artista és com un explorador que centra la seva mirada i examina l’entorn per embarcar-nos amb un viatge i presentar-nos una imatge recognoscible que ens fa qüestionar i percebre el nostre futur.

PEP VIDAL (Barcelona, 1980. Viu i treballa a Barcelona)
Pep Vidal, matemàtic i físic de formació, treballa amb els canvis infinitesimals –canvis realment petits– que constantment estan sempre a tot arreu i que no veiem fins que hi ha un canvi més gran. La cadena de canvis infinitesimals és infinita i caòtica.

OBRES DESTACADES DE L’EXPOSICIÓ

Sense títol
Inauguració “Natura viva”

Inauguració “Natura viva”

21 d’octubre

EMPI. Utopies assolibles

EMPI. Utopies assolibles

29 d’octubre

Hi ha elements amb lletra ampliada o ajuda òptica.

Espai accessible de forma autònoma.

Els gossos d’assistència hi són benvinguts.

Totes les activitats comptaran amb interpretació a la llengua de signes.

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
infome@museuemporda.org      972 50 23 05