EXPOSICIÓ

29 ABR - 9 OCT
2022

MADE IN FIGUERES. FIGUERES, CIUTAT CINÈTICA

Lloc: Museu de l'Empordà i Sala d'exposicions l'Escorxador

Figueres no ha estat mai una ciutat industrial. I tantmateix en l’època de la industrialització creix al ritme de les ciutats catalanes capdavanteres, mantenint el seu lloc dins el rànquing de les principals poblacions del país amb un seguit d’iniciatives que combinen una important acumulació de capital i mà d’obra i unes bones dosis d’innovació tecnològica.

Aquesta singularitat figuerenca queda demostrada en les fàbriques de bicis i, sobretot, de motos. Poques ciutats compten amb quatre marques pròpies com Rieju, Gimson, Ruter i M.A.F., que demostren que, com anunciava la publicitat del scooter Gimson Electro, el primer fabricat a l’Estat, sense fum ni soroll la ciutat avançava a tota màquina.

“Made in Figueres“, comissariada per Josep Algans, Manel Gràvalos i Francesc Guillamet, és un viatge per la singular història de la industrialització de Figueres, tot parlant del context històric, el territori, les fàbriques i els fabricants, les màquines o l’art. La mostra es podrà veure al Museu de l’Empordà, a la Sala d’exposicions l’Escorxador i, complementada, en altres espais museístics: Museu de la Tècnica de l’Empordà, Museu del Joguet de Catalunya i Teatre-Museu Dalí.

OBRES DESTACADES DE L’EXPOSICIÓ

Hi ha elements amb lletra ampliada o ajuda òptica.

Espai accessible de forma autònoma.

Els gossos d’assistència hi són benvinguts.

Totes les activitats comptaran amb interpretació a la llengua de signes.

EXPOSICIONS/ACTIVITATS
-
Exposicions
· Actuals
· Futures
· Passades
· Virtuals
Activitats
· Infants
· Joves
· Adults

OBRES/ARTISTES
-
La col·lecció

BOTIGA/PUBLICACIONS
-
AGENDA/CALENDARI
-
ACCESSIBILITAT

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
972 50 23 05