EXPOSICIÓ

6 JUL - 31 AGO
2019

EMPORDONESES. 2019

Lloc: Museu de l'Empordà

El cicle expositiu multidisciplinari Empordoneses va néixer l’any 2010 a la ciutat de Figueres gràcies a l’artista Pilar Farrés. Presentava dos eixos d’acció paral·lels: d’una banda, crear un espai de trobada artístic femení −limitació de gènere que va ser de curta durada− i, de l’altra, formar una comunitat artística entorn del territori per afavorir l’acció col·lectiva.
Empordoneses funciona sobre la base d’un fil conductor que cada any és diferent, però sempre vinculat al canvi social que viu el món: els refugiats, la crisi, el reciclatge… A partir d’aquest leitmotiv, els més de cent participants que en cada edició hi prenen part, siguin artistes consolidats o estudiants dels instituts de Figueres, creen les peces que s’exposen.
Després de nou anys de treball, el cicle s’ha consolidat, tant per la implicació dels artistes i el públic com pel suport rebut de les institucions públiques i privades i la col·laboració de més d’un miler de persones.
L’exposició central d’aquesta desena edició ret homenatge precisament a aquesta comunitat. La presideix una instal·lació concebuda per Pilar Farrés a partir de fotografies fetes per Àngel Reynal, on molts d’aquells que han format part del cicle han compartit un gest, una mirada, una idea. Al voltant d’aquesta instal·lació es pot descobrir una tria de peces procedents d’alguna de les nou edicions anteriors seleccionades per la mateixa Pilar Farrés i per Enric Tubert, les quals donen una idea de l’abast que han tingut les propostes dels nombrosos artistes participants. La mostra és, doncs, el balanç d’aquests anys: un balanç del tot positiu.

IMATGES DE L’EXPOSICIÓ

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
infome@museuemporda.org      972 50 23 05