EXPOSICIÓ

25 GEN – 5 ABR

2020

Comparteix-la

ART I EXILI.
ARTISTES DE L’EXILI CATALÀ DEL 1939

Lloc: Museu de L’Empordà

El gran èxode del 1939, motivat pel triomf franquista a la Guerra Civil, tingué un gran impacte a Catalunya. Inicià un exili que durà fins al final de la dictadura del general Franco, el 1977. Afectà milers de persones, entre les quals el mateix govern de la Generalitat i la flor i nata de la intel·lectualitat catalana. Els artistes no en van ser una excepció.

Aquesta exposició vol contribuir a la recuperació d’alguns dels noms més destacats d’aquests creadors i, sobretot, vol fer prendre consciència de la importància que tingueren en la conformació de l’art català del segle xx. S’ha partit de dos fons molt notables: la donació d’Abelard Fàbrega i Joana Just, del Museu de l’Empordà de Figueres, i la donació de Josep Narro, del Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera (MUME).

La importància del material escollit ha fet que la mostra tingués una doble seu, de manera que ha quedat repartida entre els dos centres museístics esmentats. Així mateix, s’han programat un seguit d’activitats paral·leles que complementen i amplien la temàtica tractada.

OBRES DESTACADES DE L’EXPOSICIÓ

En aquest cas, no hi han activitats relacionades

Hi ha elements amb lletra ampliada o ajuda òptica.

Espai accessible de forma autònoma.

Els gossos d’assistència hi són benvinguts.

Totes les activitats comptaran amb interpretació a la llengua de signes.

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
infome@museuemporda.org      972 50 23 05