EXPOSICIÓ
27 ABR - 8 SET
2024

Adrià Ciurana. Més enllà de l'autoretrat

Lloc: Museu de l'Empordà

Aquesta exposició, comissariada per Manel Grávalos i Jordi Mitjà, abasta el període més productiu de l’artista Adrià Ciurana (1985-2018), una etapa de deu anys que va des de 2008 fins a la seva mort el 2018. Una mirada ampliada a aquesta fase inicial del seu corpus de treball que queda interromput.
La mostra ressegueix aquesta etapa i descriu les connexions que l’Adrià va provocar fent de catalitzador entre col·legues de professió de generacions i trajectòries diferents. Una panoràmica, en definitiva, que fa visibles les estratègies de supervivència que despleguen els protagonistes per fer visible i donar a conèixer el seu treball. Mecanismes de supervivència creativa en una ciutat molt marcada per la precarietat que provoca la crisi de 2008.
La proposta curatorial vincula la seva obra i el món que la vertebra, per formar aquest autoretrat coral que amplia el concepte d’autoretrat convencional. Aquest retrat és el que dona sentit i permet entendre un artista que fins ara no ha estat posat en valor.

OBRES DESTACADES DE L’EXPOSICIÓ

Adrià Ciurana. Sense títol
Adrià Ciurana. Jocs per ajornar la mort
Adrià Ciurana. s/t
Adrià Ciurana Les cel·les, els dies
Adrià Ciurana Escàpula
Hi ha elements amb lletra ampliada o ajuda òptica.
Espai accessible de forma autònoma.
Els gossos d’assistència hi són benvinguts.
Totes les activitats comptaran amb interpretació a la llengua de signes.

© Alguns drets reservats. Museu de l’Empordà, 2018
Ajuntament de Figueres. Cultura
Avís legal - Protecció de dades

Museu de l'Empordà
Rambla, 2
17600 Figueres
972 50 23 05